Terug

Vacaturebank

Psychiatrisch Verpleegkundige (MBO of HBO) vnr. WIJKZ 18-1064/1

Kom jij ons team versterken als psychiatrisch verpleegkundige (MBO of HBO) binnen de divisie Wijkgerichte Zorg, op locatie BW Alblasserdam?

Ben jij de verpleegkundige die wij zoeken en inzetbaar voor 16 uur per week? Dan zoeken wij jou! 

 

Salariëring en rechtspositie zijn in FWG-schaal 45, conform de cao-GGZ.

De Standplaats is Alblasserdam.

 

Team Beschermd Wonen Alblasserdam

BW Alblasserdam is een moderne woonvorm voor 35 volwassen cliënten met ernstige psychiatrische problemen die voor langere tijd begeleiding nodig hebben. Iedere cliënt heeft een eigen appartement met gescheiden woonkamer, slaapkamer, douche en open keuken.

Er zijn drie buiten woningen in de directe nabijheid van de hoofdlocatie. Er is een gezamenlijke huiskamer, waar cliënten kunnen deelnemen aan activiteiten, tv kunnen kijken of gezamenlijk kunnen eten. Ook hebben alle cliënten een terras of een eigen tuintje. BW Alblasserdam staat bekend om de huiselijke en gastvrije sfeer gevestigd binnen het  multifunctioneel centrum Maasplein.

Het deskundige team van BW Alblasserdam verzorgt de begeleiding waarbij continuïteit, structuur en voorspel­baarheid belangrijke uitgangspunten zijn. De begeleiding is  individueel en soms in groepen en in samenwerking met bewoners, familie en of naasten. De begeleidingsuren zijn aangepast op ieders individuele situatie. Gezamenlijk wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfredzaamheid,  het deelnemen aan de samenleving en de begeleiding is gericht op uitstroom naar zelfstandig wonen.
 

De meest dynamische afdeling…

Yulius werkt met zogeheten aandachtsgebieden. Bij Wijkgerichte Zorg komen alle zorgactiviteiten samen die dichtbij de leefomgeving van de cliënt plaatsvinden. Denk aan beschermd wonen, dagbesteding & inloop en individuele (ambulante) begeleiding. De afdeling Wijkgerichte Zorg bestaat uit ongeveer 200 toegewijde medewerkers die zich keihard inzetten voor de zorg en ondersteuning van onze cliënten. De ondersteuning van onze cliënten is altijd in samenwerking met hen, zo individueel mogelijk en zoveel mogelijk samen met hun familie of naasten. Wij werken samen aan perspectief. Hierbij zoeken we altijd naar een balans tussen beperkingen en mogelijkheden. 

 

Wie is jouw nieuwe werkgever?

Yulius helpt cliënten van alle leeftijden met psychiatrische problemen. Thuis, of  POH, vanuit de basis GGZ Indigo of polikliniek, in een kliniek of in een beschermde woonomgeving. De hulpvraag en het eventuele behandeltraject zijn voor iedere cliënt verschillend. Wij bieden hun met toewijding de best mogelijke zorg en gaan daarbij uit van de kracht van de cliënt, niet de beperkingen.

 

Wat ga je doen?

Wanneer je bij ons start als verpleegkundige verzorg je naast je specifieke verpleegkundige taken samen met je collega’s de ondersteuning van de cliënten. Zo maak je bijvoorbeeld samen met de bewoners een ondersteuningsplan en werk je met hen aan de gestelde doelen. Het doel is een balans te vinden tussen vaardigheden die iemand (nog) niet heeft en de mogelijkheden die hij of zij juist wél heeft om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Het aanleren van praktische vaardigheden, netwerk versterking en participatie zijn kerntaken  die van belang zijn bij terugkeer naar zelfstandig wonen. Je stimuleert cliënten om deel te nemen aan dagbesteding en werk. Denk hierbij aan activiteiten in en rond de BW of (vrijwilligers)werk, of verenigingen buiten de woonvorm.

 

Wat vragen wij van jou?

Ben jij onze nieuwste aanwinst? De teams verwelkomen jou hartelijk! Wat neem je mee?

 • Het spreekt voor zich dat je minimaal een opleiding verpleegkundige op MBO  of HBO niveau hebt en BIG geregistreerd bent;
 • Onregelmatig werken is voor jou geen probleem;
 • Je bent een daadkrachtige en flexibele persoonlijkheid en hebt kennis van en affiniteit met (oudere) volwassenen met complexe psychiatrische problematiek, die langdurig ondersteuning nodig hebben;
 • Herstel ondersteunende zorg spreekt jou aan;
 • Je bent dan ook goed in staat om in netwerkverband te werken en te schakelen met interne en externe partners;
 • Wanneer jij ergens start heb je snel door hoe alles werkt en je vindt het leuk om mee te denken;
 • Je hebt goede communicatieve en contactuele vaardigheden en neemt verantwoordelijkheid;
 • Je bent zelfstandig en je werkt graag samen met collega’s in teamverband.

 

Wat hebben wij te bieden?

 • Werken bij Yulius betekent werken in een gedreven, inspirerende en stimulerende organisatie;
 • Bij ons werk je in een veilige werk- en leeromgeving waar je je vanaf de eerste dag welkom voelt;
 • Wij werken volgens de cao GGZ en bieden concurrerende arbeidsvoorwaarden. Denk aan een prima salaris (conform cao), vakantiegeld en eindejaarsuitkering, verlofdagen en prima scholingsmogelijkheden;
 • Binnen het team van BW Alblasserdam is er ruimte voor eigen initiatieven en het zelf organiseren van het werk, binnen een voortdurende veranderende omgeving.

 

Meer informatie?

Mocht je meer willen weten over locatie BW Alblasserdam, dan kun je contact opnemen met teamleider Jan Posthumus via het telefoonnummer: 0651708987.

 

Interesse?

Wij nodigen iedereen met interesse van harte uit om zijn/haar CV naar ons op te sturen met een korte motivatiebrief.

 

Jouw sollicitatie kan je o.v.v. vacaturenummer WIJKZ 18-1064, per e-mail richten aan: sollicitatie_12@yulius.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag voor 31 maart 2019.

 

 • Zolang deze vacaturetekst zichtbaar is kun je solliciteren.
 • De vacaturetekst wordt na de sluitingsdatum van de website verwijderd.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Vacature email adres: 
sollicitatie_12@yulius.nl
Solliciteer direct


printvriendelijke versie