Terug

Over Yulius

Organisatie en bestuur

Yulius is specialist in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen. In de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid behandelen we jaarlijks meer dan 10.000 cliënten. Yulius is aanbieder van basis ggz en specialistische ggz. De basis ggz wordt aangeboden onder het label Indigo Zuid-Holland Zuid. Verreweg de meeste mensen worden in hun eigen omgeving begeleid en behandeld: thuis, in de wijk, bij de huisarts of op een polikliniek. Een klein percentage is voor een korte tijd opgenomen op een behandelafdeling of verblijft langer in een beschermde woonomgeving.

Yulius is ook specialist op het gebied van speciaal onderwijs voor 1.200 kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. We doen dat op elf Yulius-scholen verspreid over de regio Zuid-Holland Zuid. Naast twee basisscholen heeft Yulius negen locaties voor voortgezet speciaal onderwijs . Sommige leerlingen zijn ook in behandeling bij Yulius. We geven daarnaast advies aan het regulier onderwijs over de begeleiding van leerlingen met psychiatrische problemen.

Yulius is een stichting met zowel alle toelatingen voor behandeling vanuit de Zorgverzekeringswet als toelatingen vanuit de AWBZ voor begeleiding of verblijf. De stichting heeft een Raad van Bestuur die ondersteund wordt door onder meer een bureau geneesheer-directeur.