Terug

Organisatie

Onze mensen

Bij Yulius werken zo'n 1.600 professionals, waaronder psychiaters, psychologen, arts-assistenten en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Maar ook leerkrachten, geestelijk verzorgers, activiteitenbegeleiders, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en nog veel meer medewerkers. Samen zetten zij zich in om onze zorg en onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag en behoefte van onze cliënten en leerlingen. Op deze pagina vertellen enkele Yulius-medewerkers hoe zij dat doen.


Gunnar Faber‘Blijven meedoen is goed voor herstel’

Gunnar Faber is psychiater van het Yulius Eerste Psychose Team, dat gespecialiseerd is in het behandelen van vroege psychoses. ‘Hoe eerder we starten met de behandeling en begeleiding, hoe groter de kans op herstel is’, vertelt hij in een kort interview.

Lees het interview met Gunnar Faber.

 


Annemiek van Maanen

‘Kinderen met autisme leren eten’

Annemiek van Maanen, verpleegkundig specialist ggz bij Yulius, heeft een nieuwe behandeling voor eetproblemen bij kinderen met autisme ontwikkeld. In dit interview vertelt ze over 'Stap voor stap, hap voor hap'.

Lees het interview met Annemiek van Maanen.

 


Kees Verduijn‘Levensbeschouwing kan een bouwsteen zijn’

Kees Verduijn is specialist levensbeschouwelijke zorg bij Yulius. Levensbeschouwing en geloof kunnen volgens hem een belangrijke steunende of belemmerende rol spelen bij psychische problematiek.

Lees het interview met Kees Verduijn.