Nieuws

16-04-2019
Samenwerken met bedrijven in de wijk, buren opzoeken... Dat doen we als Yulius steeds meer. In het onlangs verschenen krantje van Wijkgerichte Zorg vertellen medewerkers van Yulius hoe zij dat doen en komen mooie voorbeelden aan bod. Zoals van Arie, vrijwilliger in de Inloop in Sliedrecht. Hij houdt van koken, maar is zeker geen beroepskok. Nu kookt hij twee dagen in de week met bezoekers van de... lees verder
19-03-2019
Het thema van de lente-editie van De Opsteker is veerkracht. Veerkracht is het vermogen om na een ingrijpende gebeurtenis weer door te gaan. Na een klap weer op te staan. Na een periode van somberheid weer proberen te glimlachen. De redactie van cliëntenkrant De Opsteker schreef over dit thema. Lees hun mooie verhalen in de eerste herstelkrant van dit jaar. Veel leesplezier!
18-03-2019
Van de regen in de drup ging Yulius afgelopen vrijdag en zaterdag tijdens NL doet, maar wat was het fantastisch! Op diverse locaties is iets bijzonders gedaan, van het maken van een fietsenhok tot het aanleggen van een moestuin of terras.
12-03-2019
Resourcegroup Assertive Community Treatment… Een hele mond vol. R-ACT is een methode waarbij de cliënt met zijn naasten zelf zijn (behandel)doelen bepaalt. Samen met zijn zogeheten resourcegroep stippelt de cliënt de weg naar deze doelen uit. FACT Sliedrecht werkt sinds kort met R-ACT en ziet veel voordelen. R-ACT bij FACT
26-02-2019
Op 22 februari jl. ontving Nancy van Driel, coördinator vrijwilligerswerk van Yulius, uit handen van directeur Stichting Welzijnswerk Sliedrecht Pamela vd Kruk, het NOV-keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’.
08-11-2018
Minister-president Mark Rutte heeft gisteren onze school het Heer Bokel College in Rotterdam bezocht. Anderhalf uur lang nam hij de tijd om met leerlingen, de leerlingenraad, het zorgteam en docenten te praten.
19-09-2018
De Opsteker, editie herfst, is uit! Deze week ontvangen onze FACT-clienten en andere betrokkenen de herstelkrant thuis. Het thema van deze editie is 'Verlangen'. Waar verlang jij naar? En is dat wel écht wat je nodig hebt? Lees de artikelen van De Opsteker en doe inspiratie (en wijsheid) op!
07-08-2018
Wauw! Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft honderden (gloednieuwe) kinderzwerfboeken aan Yulius gedoneerd! Wat ontzettend gaaf. De boeken zijn voor onze afdelingen waar veel kinderen komen of wonen (zoals de Verrekijker, de Hobbits en Fluitenkruid) en ook voor een aantal van onze scholen (zoals De Atlas in Dordrecht en De Wilgen in Barendrecht).
01-08-2018
Al 20 jaar de grootste klinische voorziening in de regio voor jongeren met autisme. Op woensdag 1 augustus 2018 bestaat kliniek De Steiger van Yulius 20 jaar. In 1998 opende ze haar deuren voor adolescenten en jongvolwassenen (14 – 21 jaar) met een autismespectrumstoornis. Nu, 20 jaar later, is De Steiger nog steeds de grootse klinische voorziening voor jongeren (12 – 21 jaar) met autisme in de... lees verder
16-07-2018
‘Signalen van inwoners en professionals zijn noodzakelijk om ouderenmishandeling aan te pakken’ ‘Cijfers spreken over zo’n 200.000 gevallen van ouderenmishandeling per jaar, het aantal meldingen is daar maar een fractie van. Er is dus nog heel wat te winnen om mishandeling terug te dringen.’ Verpleegkundig specialist GGZ Suzan Stevens van de afdeling Indigo van Yulius en Eline Kortman van Veilig... lees verder

Pagina's