Terug

Over Yulius

Kwaliteit van zorg

Yulius heeft HKZ-keurmerk

Alle onderdelen van Yulius zijn HKZ-gecertificeerd. HKZ is een keurmerk voor zorginstellingen vergelijkbaar met het bekende ISO 9001. Jaarlijks toetst een onafhankelijk bureau of het kwaliteitssysteem goed onderhouden wordt en waar nodig verder verbeterd. 

"Het HKZ-keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. De gecertificeerde instelling heeft het werk zodanig georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren. Het perspectief van de cliënt is daarbij altijd het vertrekpunt.

Een HKZ-keurmerk betekent dat een organistatie:

  • De zaken intern goed op orde heeft
  • De klant principieel centraal stelt
  • Betrouwbare resultaten kan presenteren
  • Voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening*"

* Bron: website HKZ

Kwaliteitsstatuut ggz

Klik hier voor het kwaliteitsstatuut ggz

TOPGGz

Het onderdeel Yulius Autisme is TOPGGz gecertificeerd voor (poli)klinische en deeltijdbehandeling van (jonge) kinderen, jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis. Als expert op het gebied van autisme behandelt Yulius mensen uit heel Nederland.

Behandelrichtlijnen

Om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren, wordt meer en meer gewerkt volgens richtlijnen. Dit geldt ook voor de geestelijke gezondheidszorg. Sinds 1999 werken vele beroepsgroepen en cliënten- en familieorganisaties samen om te komen tot betere richtlijnen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Yulius werkt ook met deze landelijke richtlijnen.

Privacygegevens bij wetenschappelijk onderzoek

Hoe gaat Yulius om met uw gegevens wanneer u meewerkt aan een wetenschappelijk onderzoek? En hoe zorgen wij dat uw privacy gewaarborgd blijft? Lees het antwoord hier.