‘Ik beteken zoveel voor anderen…’

Monique werkt bij een inlooplocatie van Yulius

Elf jaar geleden startte Monique Rombout (60) bij Yulius als wooncoach. Na haar vervolgopleiding Sociale Dienstverlening was Monique toe aan een uitdagende baan in de ggz. En die vond ze bij Yulius. De afgelopen jaren werkte Monique in verschillende functies. Momenteel is ze coördinator bij inlooplocatie Matena’s Pad in Dordrecht. Ze zit helemaal op haar plek.

“Na mijn stage werd ik benaderd door een medewerker van Yulius. Hij tipte mij over een leuke vacature en ik besloot op gesprek te gaan. Ik werd aangenomen als wooncoach en startte met mijn bruisende loopbaan bij Yulius”, legt Monique uit. Ze werkte in de periode erna ook in het FACT-team als dossierhouder. “Dat was een enorme uitdaging. Ik had het erg naar mijn zin, maar merkte na een aantal jaar dat die functie voor mij te zwaar werd. Ik ging in gesprek met mijn teamleider en mocht daarna aan de slag als coördinator bij de inloop. Al snel merkte ik dat die functie mij veel beter paste.”

Gezelligheid voorop
Bij inloopvoorziening Matena’s Pad heeft Monique haar droombaan gevonden. “Dit is geweldig. Ik ben eindverantwoordelijke voor het succes van deze inlooplocatie. Dagelijks verwelkomen wij zo’n dertig bezoekers. Voor hen organiseer ik samen met het team de leukste activiteiten: van een lekkere lunch tot een cursus yoga en van een workshop dansen tot thema-etentje. Maar ook voor een goeie kop koffie zijn de deelnemers aan het juiste adres bij de inloop. Een bezoekje aan Matena’s Pad is gewoon heel laagdrempelig, gezellig en gratis.” Monique heeft niet alleen contact met de deelnemers en haar collega’s, ze onderhoudt ook de contacten met de netwerkpartners.

“Het leukste aan mijn werk is de diversiteit. Ik spreek zoveel verschillende mensen… In deze functie kan ik eindelijk de kwaliteiten inzetten die ik graag gebruik om anderen een fijne tijd te bezorgen. Ik kan nu zoveel betekenen voor anderen.” Monique is trots op Yulius als werkgever: “Ik heb mij hier nog meer weten te ontwikkelen en mocht zelfs een hbo-opleiding volgen in ‘de baas z’n tijd’. Daar heb ik veel van geleerd. De arbeidsvoorwaarden zijn hier ook prima geregeld, ik heb leuke collega’s en een enthousiaste teamleider. Deze baan is geknipt voor mij en ik zie mijzelf hier de komende jaren nog met veel plezier werken.”