Terug

Bij lichte psychische klachten

Cursussen en trainingen

Leren omgaan met psychische klachten

Heeft u lichte psychische klachten? Of wilt u liever (nog) geen behandeling volgen? In een cursus leert u omgaan met uw psychische klachten of hoe u deze kunt voorkomen. Ook als u een familielid of kennis heeft met psychische klachten kunnen wij u helpen hem of haar beter te begrijpen. We organiseren namelijk regelmatig cursussen en activiteiten voor familieleden en kennissen van mensen met psychische uitdagingen.

Tijdens onze cursussen oefent u met omgaan met moeilijke of alledaagse situaties. Hoe vaker u oefent, hoe sneller u herstelt. Ook is het contact met lotgenoten vaak prettig omdat u dan ziet dat u niet alleen bent.

  • Assertiviteitstraining, mindfulness en mantelzorgondersteuning

Indigo Zuid-Holland Zuid organiseert regelmatig cursussen en trainingen op het gebied van depressie, jeugd en familiemantelzorg. De cursussen worden door ervaren trainers gegeven. Bekijk alle trainingen en cursussen van Indigo.

  • Hersteltraining

Deze basiscursus ondersteunt mensen die geestelijke problemen hebben. De training duurt 9-11 maanden en wordt gegeven door een behandelaar en ervaringsdeskundige. We zoomen in op de mogelijkheden, leren van elkaars ervaringen en zoeken samen naar een goede balans tussen draaglast en draagkracht. Vraag uw behandelaar naar deze training of stuur een e-mail aan Carola Franken via c.franken@yulius.nl.

  • Training Herstellen is leuk

Deze training is iets eenvoudiger dan de hersteltraining. Cliënten van Yulius kunnen regelmatig deelnemen aan de training ‘Herstellen is leuk’. Deze basiscursus duurt 9-11 maanden en wordt gegeven door een behandelaar en een ervaringsdeskundige. Deze praktische en persoonlijke training ondersteunt mensen die mentale problemen hebben. Lees meer (pdf)

  • Training Herstellen doe je zelf

Tijdens deze training delen aanwezige cliënten persoonlijke verhalen met elkaar in een veilige sfeer. We doen dit om inzicht, hoop en kracht te krijgen. Samen kijken we weer positief naar de toekomst. De cursus duurt 12-13 weken en wordt gegeven door een ervaringsdeskundige en ervaringswerker. Lees meer (pdf)

  • Training Werken met Eigen Ervaring

Deze training is bedoeld voor (ex-)cliënten die hun eigen ervaringen binnen de psychiatrie vrijwillig willen inzetten voor de ondersteuning van andere cliënten. De cursus duurt 14 weken en wordt gegeven door een ervaringsdeskundige en ervaringswerker. Lees meer (pdf)

  • Herstelcafés

Het Herstelcafe is een ontmoetingsplaats voor clienten, familie, vrienden, medewerkers, buren en iedereen die het leuk vindt om een gezellige avond te hebben. Aanwezigen kunnen écht zichzelf zijn. De meeste herstelcafés bieden ook de mogelijkheid om samen te eten (tegen vergoeding). Lees meer

  • Training Stoppen met Roken

Meerdere keren per jaar starten wij met de cursus Stoppen met Roken. Tijdens deze trainingen bundelen rokende cliënten en medewerkers de krachten om - voor eens en altijd - te stoppen met roken. Lees meer (pdf)

  • Inloopactiviteiten

Vanuit de diverse inloopvoorzieningen van Yulius worden ook regelmatig interessante cursussen en trainingen georganiseerd. Neem contact op met Carola Franken via c.franken@yulius.nl voor meer informatie.