Cognitieve
gedragstherapie

Vorige pagina

Wat is

het?

Cognitieve gedragstherapie

Bij cognitieve gedragstherapie (cgt) krijgt uw kind inzicht in hoe denken, voelen en doen invloed hebben op elkaar. Het helpt uw kind om op een goede manier met zijn of haar problemen om te gaan. Bijvoorbeeld door anders over bepaalde situaties te denken en hier vervolgens anders mee om te gaan. De nadruk ligt soms op het oefenen van ander gedrag en soms op het oefenen van andere gedachten. Door anders te doen of anders te denken, gaat uw kind zich ook anders voelen en nemen de klachten af.

Hoe gaat cognitieve gedragstherapie?

Via gesprekken met de therapeut gaat uw kind na welke negatieve gedachten of ideeën hij of zij heeft en of die kloppen. De therapeut leert uw kind om deze negatieve gedachten te vervangen door meer positieve en helpende gedachten. Uw kind krijgt ook huiswerkopdrachten en oefent met het nieuwe gedrag. Door met dit nieuwe gedrag te gaan oefenen ontstaan er nieuwe gedachtenpatronen en daarmee ook andere gevoelens. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, wordt u als ouder ook in de sessies of via ouderbegeleiding betrokken.

Voor wie?

Cognitieve gedragstherapie is er voor kinderen en jongeren van 7 tot 18 jaar met bijvoorbeeld een angststoornis, autisme, depressie, trauma of psychose.

Yulius

locaties

Cognitieve gedragstherapie geven we op de volgende locaties:

Andere

woonplaats?

Staat uw woonplaats niet onder locaties? Geen probleem. Wij hebben heel veel locaties en kunnen u op veel plekken en toch dichtbij helpen. Vraag aan uw huisarts of wijkteam naar de mogelijkheden. Zij kunnen u namelijk doorverwijzen naar ons. Zij kunnen altijd contact opnemen met ons aanmeldteam op telefoonnummer 088 405 11 11.